Kong Hardeknud Trop

Juletur i Valhal

For første gang nogensinde drog vi alene afsted på juletur. Destinationen var Valhal-hytten ved Farum, som vi senest var ved på sommerlejren i 2015. Ulve og stifindere mødtes lørdag klokken 11.00, men ikke tropspejderne! Nissen havde stjålet deres forældres bil, og istedet forsynet dem med et kort fra Hillerød til Farum - så spejderne måtte jo cykle! Klokken 10.00 kørte de afsted fra Hillerød Station ud på et sjovt postløb på 23 km.
Alt imens spejderne trampede i pedalerne, gik ulve og stifindere igang med deres aktiviteter. Først gik de en tur i skoven for at finde materialer til juledekorationer og et flot juletræ. Desværre lykkedes det ikke at finde et juletræ der levede op til vores standard, så det måtte vi undvære.
Efter en god omgang julehygge med guirlande-konkurrence og fremstilling af flotte juledekorationer, var det tid til noget sødt til tanden. 
Både ulve og stifindere fremstillede en stor bunke bolsjer i alle julens farver. Klokken var nu blevet 15, og spejderne kom endelig hjem. Rasmus var begyndt at blive lidt bekymret, for de havde været afsted i 2 timer længere end planlagt - men heldigvis var spejderne fulde af godt humør. De blev henvist til den nærliggende hytte, Dyssedam, hvor de fik lavet hjemmelavede æbleskiver på brændekomfur. Samtidigt kørte den store julequiz med 50 spørgsmål om alt fra råbåndsknob til julekalendere. Efter en god omgang flæskesteg med alt hvad der dertil hører kom julemanden forbi og delte gaver ud til de som havde været artige (alle pånær lederne). 
Søndag stod i forældreløbets tegn. En stor flok forældre troppede op klokken 10.00, og blev inddelt i 3 patruljer. Her kom de igennem en masse sjove spejderposter herunder bueskydning, redningsrebskast, klatring og patruljeski. Vi sluttede af med en dejlig omgang suppe, som formanden havde lavet til alle deltagere. Vi glæder os til næste år, hvor vi forhåbentlig bliver endnu flere! 

DEL PÅ: