Kong Hardeknud Trop

Landspatruljeturnering på solskinsøen

Hvis der er et arrangement man altid ser frem til som gul spejder, så er det Landspatruljeturneringen (LPT). Det er altid en forrygende og spændende udfordring, at skulle yde sit bedste i en masse gode discipliner som er indbegrebet af spejderånden. I år var der ekstra grund til at glæde sig, for turneringen blev afholdt af Bobbarækus Trop, helt ovre på Bornholm! 3 spejdere havde vi med: Louise, Ida-Marie og Bjørn. Det var desværre ikke nok til at stille egen patrulje, så de kom over i hhv. Isbjørne- og Vædderpatruljen fra Kong Valdemars Trop. 
Vi mødtes klokken 5.45 i Nødebo, kørte med bus til Ystad, tog færgen, en bus mere - og så var vi ellers på lejrpladsen inden der var gået 5 timer!
I løbet af de kommende dage fik spejderne oplevet den bornholmske natur på tætteste hold med orienteringsløb i Almindingen, klippeklatring på grundfjeldet og meget andet. Netop grundfjeldet havde været det store samtaleemne i bussen... for hvordan klarede man lige at banke pæle og grave bålplads i klipper?!
Heldigvis lå turneringspladsen på Bobbarækus' TL, Jesper Serups, grøntsagsmark, der tilfældigvis lå i brak og jorden var af høj klasse.
Samtidig med LPT blev korpsets Rover- og Pionerturnering afholdt. 24 intense timer med tilberedning og fremstilling af bl.a. 3 retters gourmetmenu over bål, svære håndværksmessige spejderopgaver og et 22 km (!) langt orienteringsløb efter et mangelfuldt kort var blot noget af det, der var på programmet. Kong Hardeknud Trop tog sin første sejr i korpsregi, da Rasmus, Ian og TL fra Kong Valdemars Trop (Nicklas) tog sejren hjem. Vi var også tæt på at få titlen som "hurtigste pige" på forhindringsbanen, da Louise sluttede blev næsthurtigst af alle piger i korpset... Du tager den næste år, Louise! I øvrigt slog vi også korpsets største trop, Grib Skov Trop, i tovtrækning. Rasmus var yderst tilfreds og fornøjet, også selvom vi røg ud til de senere vindere fra 1. Næstved.
Efter 4 dages strabadser og mætte af oplevelser tog vi den lange vej hjem til Hillerød, og alle har helt sikkert sovet godt om aftenen efter den fremragende tur!

DEL PÅ: