Kong Hardeknud Trop

Sommerlejr 2018 i Næstved

Det er ikke ofte, at man glæder sig hele sommeren til den allersidste uge af ferien, men det er alligevel tilfældet når man er spejder i Kong Hardeknud Trop. Her skal vi nemlig altid afsted på årets sommerlejr! I år skulle vi længere væk, end vi har været før - nemlig helt til Næstved. Vi mødtes søndag morgen på Hillerød Station, fik sagt farvel til forældrene, og drog så med tog mod Næstved. Efter en mindre vandring fra stationen til spejderhytten, var vi nu ved årets sommerlejrsted. Hytten - "Kukkerhuset" - tilhører 1. Næstved Trop, som var så flinke at låne os den hele ugen.
Lejretableringen gik straks i gang. Tropspejderene skulle bygge et fælles overdække med langbord, stifinderne skulle bygge et et presenningsskur med køjer og ulvene skulle gå i gang med årets tema. Alle ulve var hele ugen elever på troldmandsskolen, hvor de skulle hjælpe Troldmanden Thomas med at bringe magien tilbage til skoven. 
De første dage gik hurtigt med byggeri og småopgaver. Den gennemgående udfordring var det landsdækkende afbrændingsforbud, på baggrund af årets tørkesommer. Vi klarede dog heldigvis den udendørs madlavning med nogle transportable elblus. På tredjedagen skulle tropspejderne afsted på hike. De blev kørt til Alsted Skov, og fortsatte ellers deres hike på vanlig vis. Da de nåede til post 3, fandt de dog ud af at resten af strækningen skulle tilbagelægges i kano, da Rasmus stod klar ved åbrinken til Susåen med 2 kanoer. Det gik rigtig fint, selvom Louise og Ida-Marie sejlede mere på tværs af åen end ligeud den første times tid... eller to... Alt imens hyggede stifinderne og ulvene sig med at tage en tur på stranden, og lave myggeløb på grunden. Hver aften var der lejrbål med dertilhørende underholdning. Torsdag aften var det helt store tilløbsstykke. Forældrene kom og spiste med til formand/madmor Katjas fantastiske middag. Ulvene lykkedes om aftenen med at bekæmpe den onde "Thyra" og bringe magien tilbage til skoven. Kort efter mørkets frembrud blev tropspejderne sendt afsted på nat-orienteringsløb. Lige nøjagtig 5 minutter senere, åbnede himlen sig for første gang i 2 måneder med et gevaldigt skybrud! Det medvirkede til, at spejderne trodsigt måtte vende om, da de måtte sande at kortet var ulæseligt og fuldstændig gennemblødt.
Fredag stod på nedpakning af lejren, inden vi om eftermiddagen satte kursen mod Hillerød. Det havde været en fantastisk sommerlejr, og den sidste almindelige sommerlejr i et par år. Næste år skal vi nemlig på korpslejr!

DEL PÅ: