Kong Hardeknud Trop

Landspatruljeturnering i baghaven

Årets landspatruljeturnering (LPT) for troppens ældste spejdere, kunne ikke ligge et mere belejligt sted for os. Vores nabotrop, Frederiksborg Trop, afholdte turneringen ved deres spejderhytte i Sophienborg. De 2 deltagende fra Skovduer var slået sammen med Isbjørne fra Kong Valdemars Trop, ligesom på sidste års turnering. Tropsleder Rasmus og stammeleder Ian, var også på henholdsvis pioner- og roverturnering de første 24 intense timer. De var også i løbet af den første dag, at troppen måtte sande et mandefald. Ida-Marie fik det desværre så skidt, at hun måtte hentes af sine forældre - til størst ærgelse for Ida-Marie selv. Heldigvis var der ikke så langt hjem. Louise var nu ene om at kæmpe for farverne, og det gjorde hun eksemplarisk med oprejst pande!
Efter de 24 første timer i stiv kuling fra vest, stod 18 flotte patruljelejrpladser. Spejderne havde ligeledes prøvet kræfter med nat-orienteringsløbet på dette tidspunkt - hvilket var et overordentligt svært et af slagsen - for første gang for Louise. Ian og Rasmus var ligeledes ude og løbe et endnu sværere orienteringsløb. Kong Hardeknud Trop tog her den bedste tid på 3,5 time (det siger vist lidt!).

Søndag bød på endnu et orienteringsløb, denne gang i dagslys og den "hemmelige opgave", der i år var at fremstille en 2 meter lang tommestok. 

Mandagen stod i hikens tegn. I år var der ikke tale om en overnatningshike, men blot en dagshike. Her fik nogen sig vist lidt af et syn, da 18 gule spejderpatruljer kom vandrende igennem Frederiksborg Slotshave! Om aftenen var der et stort lejrbål, hvor patruljerne underholdte med deres medbragte lejrbålsunderholdning. Lige før lejrbålet var der tovtrækning. Rasmus og Tropslederen fra Kong Valdemars Trop var helt klare i spyttet: "I sover under åben himmel, hvis I taber i første runde!". Spejderne vandt den første trækning, og det var heldigt - for det regnede om natten! 

Tirsdag stod på lejrnedbrydning og den traditionsrige forhindringsbane. Alle fra Kong Valdemars Trop og Kong Hardeknud Trop deltog på forhindringsbanen - sikke et flot gåpåmod.

Nu glæder vi os til næste år - der bliver lidt længere rejsetid end i år, for vi skal til Bornholm!

DEL PÅ: