Kong Hardeknud Trop

Efter spejdertiden venter en spændende og udfordrende tid i pionergrenen. Her rykker du op efter du er fyldt 18 år. Du vil blive en del af et eventyr med et unikt fællesskab med andre garvede pionerer. Du vil blive optaget i troppens pionerklan og her gennemgå traditionsrige ceremonier, deltage på klanmøder og weekendture. I pionerklanen danner man sjak på to mand som er pionerernes patruljesystem. 

I sjakket har man mulighed for, at deltage på den årlige Pioner & Roverturnering hvor dine spejdertekniske færdigheder vil blive sat på prøve. Under turneringen bliver der dystet i klassiske spejderdiscipliner som båltænding med ildbor, orientering, tovværk, kulsøarbejde og gourmet madlavning over bål. Dertil kommer prøvelser i evnen til samarbejde, tænke klart i pressede situationer samt tidsdisponering, idet søvn er en stor mangelvare under turneringen.

”Der er ingen tvivl om, at vor bedste og rigeste spejdertid lå på et ret sent tidspunkt... For hvert år fik spejderlivet en dybere mening og større betydning, og kammeratskabet udviklede sig til venskab, som nu efter 30 år senere står for os som den bedste, spejderlivet gav os.” – Kirsten Lauritzen datter af Hans Hartvig Møller, som bragte spejderbevægelsen til Danmark i 1909. 

DEL PÅ: